Sunday, February 22, 2009

Nostalgic, but not quite right

なつかしい、けど何か違う。
Lucy and I went into Missoula for some shopping, and decided to try out the Japanese-Korean restaurant that was so highly recommended to us by several people. On the restaurant 5-star scale, I gave it 3 stars, Lucy 2, and I would venture to say Eiji would have trouble giving it 1. Here is our critique:
1. The rice. Japan has made me a bit of a rice snob, and after just one bite, Lucy said "this rice is too mushy and has too much sour (vinegar)." I agreed, precisely.

2. The sushi. Again, we were spoiled in Japan. Even the sushi at our favorite Dollar Sushi Bar in Japan was twice the size of these $5 sushi. Lucy was happy to have Maguro (tuna), and happy that they automatically serve the wasabi on the side here.

3. Tempura. Yummy, we both agreed...except that Lucy preferred Japanese veggies over peppers, carrots and zucchini.

4. Pot stickers. Yummy!

5. Miso soup. Too thin.

6. Salad. This is where we most disagreed. They had an amazing cucumber-fruit salad with sweet and sour sauce that I could have eaten three servings of. Lucy, and her father surely would agree, didn't like fruit interrupting her veggies.

7. Restaurant ambiance. Decor was simple and cool, and at 6:30 on a Friday evening, the place was packed. We were disappointed to learn, however, that this Korean-Japanese restaurant's main chef was neither Japanese nor Korean, but Philipino.

8. Price. Worth it for the nostalgia, but too pricey to justify not making it ourselves the way we like it.

金曜日の夜だから、昨日は近くの「大きい町」に買い物と食事に出かけた。何人がすすめた日本+韓国レストランに行ってきました。レストランの5星ランキングで、私は3星、Lucyは2星。栄二はまたいないけど、本人がいたら1星しか与えないだろ。この8点で評価をつけた。
1番:米。日本に住むとお米の事がうるさくなる。Lucyは一口を食べたら、すぐ「ごはんは水ぽいとすっぱい物(酢)は入れ好ぎ」。あたり!私もそう思った。

2番:寿司:Lucyは久しぶりマグロを食べて大喜び。でも100円回転寿しより、この$5寿司はちょど半分ぐらいな大きさ。Lucyが喜んだのはこちらで最初からワサビは中ではなくて、横に付けっています。

3番:天ぷら:美味しかった。しかしLucyは日本の野菜ではなくてピマンとズキニの天ぷらは嫌だたみたい。

4番:餃子:美味しかった!

5番:みそ汁:薄かった。

6番:サラダ:私は大好きだた。キュリとフルーツサラダでした。甘酢パイのソースが付いてお美味しかった。でもLucyはダメだた。栄二もたぶん食べられないと思う。野菜か肉にフルーツを付けて好きじゃないから。

7番:レストランの雰囲気:レストランのインテリアはシンプルと格好いい。金曜の夜で6:30頃ですぐ満席になった。私たちはカウンターで座って、料理人は近くに見えた。メインの料理人だけはアジア人で「日本/韓国のレストラン」ので、どちの国から来たと思って、最後に聞きました。日本人ではなくて、韓国人ではなくて、フィリピン人でした。

8番:値段:なつかしいから、まあいいか。でも、自分で自分が好きな風に作れるのに高かったな〜。

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